Showing posts with label Info. Show all posts
Showing posts with label Info. Show all posts

Friday, August 04, 2017

Program Charity Fun Run Jog Walk "Let's Save Lives"

charityfun.jpg

Jomm sama-sama support Program Charity Fun, Run, Jog and Walk 6km
"Lets Saves Lives"!!


📅 8 Oktober 2017 (Ahad)
🕰 6.00 am
🏟 Laman 1 Malaysia Presint 2 Putrajaya
🏁 6km 



📌 *Yuran*
🏃 Terbuka untuk semua kategori 
🏃‍♀ RM55 Individu Dewasa
      RM50 Pelajar IPT
      RM45 jika berkumpulan lebih 5 orang
      RM30 bawah 18 tahun


🎖 *Finisher Medal* 🎖utk semua peserta yang menghabiskan larian dalam masa yang ditetapkan ⏱💪🏻

🏃100 peserta terawal sampai penamat akan mendapat 🎁 istimewa

🍀 Cabutan Bertuah menanti semua peserta

📌 *Tarikh Tutup Pendaftaran* 📌
📅 4  September 2017



*Daftar Segera* ❗❗❗


🎆Acara lain: 
Bersama duta derma organ antaranya:
🌟🌠🌟🌠🌟🌠
👵🏻Mok cun - Erma Fatima
👳🏻‍♀ IM Ashraf 
👱🏻 Hafiz Hamidun
👩🏽‍💼 Revathy (Dee jay THR Raaga)

Termasuk demo  ðŸœðŸðŸ²ðŸ±masakan sihat dari
👨🏻‍🍳 Chef Yang Jamil
👩🏻‍🍳 Masterchef Dr Ezani



Maklumat lanjut:

Atau hubungi;
📞 Nadia  0126496614
📞 Azlina 0139496006
📞 Azizul 0176044935
📞 Halim 0125700462


Thursday, January 12, 2017

4 tahap didik anak ikut Sunnah Rasulullah




 Kesayangan mak dan babah, Amani Humaira..

Tahap pertama : (0 - 6 tahun - mumayyiz)

Pada  masa ini anak hendaklah disayangi dengan sepenuh hati oleh ibu bapa, dibelai dengan kasih sayang, diajak bermain dan bergurau agar anak sentiasa sedar rujukan terbaik bagi mereka dalam semua hal yang mereka hadapi.

Tahap kedua: (7 - 14 tahun )

Pada waktu ini, ibu bapa hendaklah mendidik mereka dengan kasih sayang tetapi tegas dengan arahan, disiplin dan tanggungjawab.  Didiklah mereka tentang solat, puasa dan ibadah lain.

Tahap ketiga : ( 15 -21 tahun)

Ketika ini, ibu bapa hendaklah mendidik mereka dengan cara berkawan.  Bertukar pendapat dan hormati pendapat mereka selagi ia tidak bertentangan dengan syariat.

Tahap ke empat: (21 tahun ke atas)

Ibu bapa hendaklah memberi kebebasan bertindak selagi tidak bertentangan  dengan syariat. Ibu bapa hanya perlu bertindak sebagai penasihat agar segala tindakan mereka terkawal. Anak adalah amanah dan tanggungjawab kita bukan hak milik.

Best time for making Doa

doa.jpg

Tuesday, January 10, 2017

Faiz Subri Juara Puskas Award


faizsubri.jpg


Rasanya sepanjang hari ni kita akan dengar nama Faiz Subri di sebut-sebut dimana sahaja di laman media sosial, di corong radio, di kaca tv kot di kedai kopi mahupun di kampung-kampung..big applause to Faiz Subri kerana telah dinobatkan sebagai Juara Puskas Award, The Best FIFA Football Award 2016 dan telah mengharumkan nama Malaysia di mata dunia..tak sia-sia my habib vote hehe..punya la semangat dia vote entah berapa kali entah..

Kusyuk jer roshar tengok dia pegang phone, ingatkan buat apa rupanya tengah vote untuk Faiz Subri..as rakyat Malaysia of course roshar sangat berbangga dengan pencapaian Faiz Subri sebagai pemain bola sepak pertama di Asia terpilih ke Puskas Award ni..

Antara yang telah memenangi Anugerah Puskas FIFA :
 
2009: Cristiano Ronaldo 
2010: Hamit Altintop 
2011: Neymar
2012: Miroslav Stoch 
2013: Zlatan Ibrahimovic 
2014: James Rodriguez 
2015: Wendell Lira

*sumber dari http://www.bharian.com.my/


Senarai pemenang Anugerah Puskas FIFA 2009: Cristiano Ronaldo 2010: Hamit Altintop 2011: Neymar 2012: Miroslav Stoch 2013: Zlatan Ibrahimovic 2014: James Rodriguez 2015: Wendell Lira

Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/232452
Senarai pemenang Anugerah Puskas FIFA 2009: Cristiano Ronaldo 2010: Hamit Altintop 2011: Neymar 2012: Miroslav Stoch 2013: Zlatan Ibrahimovic 2014: James Rodriguez 2015: Wendell Lira

Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/232452

Iklan Lactacyd Nuffnang

Tertarik dengan iklan tentang Lactacyd Nuffnang yang sedang menari di blog sekarang ni..rasanya perempuan @ wanita especially yang dah kahwin mesti kena pakai sesuatu utk menjaga miss V supaya sentiasa terjaga rapi..takkan muka jer kita nak pakai macam-macam produk dan sanggup berhabis duit utk pastikan sentiasa nampak cantik dan berseri, ye tak?

Produk dari Lactacyd ni ada beberapa jenis sesuai mengikut keperluan masing-masing..antara product Lactacyd yang ada ialah:

  • Feminine Hygeince (Protecting)
  • All Day Care (Cleansing)
  • White Intimate (Whitening)
  • Revitalize (Youth-reviving)
  • Cool & Fresh (Cooling)
  • Teens (Cleansing)

lactacyd1.jpg

So pilihla ikut keperluan masing-masing kan..yang penting miss V terjaga kita pun selesa nak lakukan aktiviti seharian..kita siap boleh request sample tau dari Lactacyd..pergi ke web Lactacyd dan bolehla dapatkan sample kat situ..roshar dah request hehe..

lactacyd2.jpg

Kat web Lactacyd ni kita jugak boleh buat personality test and roshar dah buat dah tadi..dan ini la hasil test nya haha..Lactacyd yang sesuai dengan personality roshar is Lactacyd All Day Fresh and Lactacyd Feminine Hygiene..

lactacyd3.jpg

Nanti boleh la cuba and request sample hehe..

Friday, December 30, 2016

Dapatkan free pouch di Hermo

hermo.jpg

Jommm sign up Hermo sekarang utk dapatkan Hermazing Pouch yang cantik tu..selagi stok masih ada yeh..so sign up sekarang and grab discount up to 90% + special deals!

Bayaran Khas bagi Kakitangan Awam 2017

bonus2017.jpg

Bagi kakitangan awam especially yang ada anak-anak nak daftar sekolah, bayaran khas ni memang ditunggu-tunggu di hujung tahun..sedikit sebanyak dapat la membantu ibu bapa dalam menguruskan persekolahan anak-anak dan para pesara dengan kos hidup yang sangat tinggi sekarang ni kan..pemberian khas ini akan di bayar pada 3 Januari 2017 nanti..

Karipap Inti Sardin

First trial buat karipap inti sardin.. Karipap sardin kakak amani's feveret..selalu mak beli je kat kedai hehe..but during pkp period...