Skip to main content

Faiz Subri Juara Puskas Award


faizsubri.jpg


Rasanya sepanjang hari ni kita akan dengar nama Faiz Subri di sebut-sebut dimana sahaja di laman media sosial, di corong radio, di kaca tv kot di kedai kopi mahupun di kampung-kampung..big applause to Faiz Subri kerana telah dinobatkan sebagai Juara Puskas Award, The Best FIFA Football Award 2016 dan telah mengharumkan nama Malaysia di mata dunia..tak sia-sia my habib vote hehe..punya la semangat dia vote entah berapa kali entah..

Kusyuk jer roshar tengok dia pegang phone, ingatkan buat apa rupanya tengah vote untuk Faiz Subri..as rakyat Malaysia of course roshar sangat berbangga dengan pencapaian Faiz Subri sebagai pemain bola sepak pertama di Asia terpilih ke Puskas Award ni..

Antara yang telah memenangi Anugerah Puskas FIFA :
 
2009: Cristiano Ronaldo 
2010: Hamit Altintop 
2011: Neymar
2012: Miroslav Stoch 
2013: Zlatan Ibrahimovic 
2014: James Rodriguez 
2015: Wendell Lira

*sumber dari http://www.bharian.com.my/


Senarai pemenang Anugerah Puskas FIFA 2009: Cristiano Ronaldo 2010: Hamit Altintop 2011: Neymar 2012: Miroslav Stoch 2013: Zlatan Ibrahimovic 2014: James Rodriguez 2015: Wendell Lira

Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/232452
Senarai pemenang Anugerah Puskas FIFA 2009: Cristiano Ronaldo 2010: Hamit Altintop 2011: Neymar 2012: Miroslav Stoch 2013: Zlatan Ibrahimovic 2014: James Rodriguez 2015: Wendell Lira

Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/232452

Comments

Popular posts from this blog

Lemang segera dari Nona mudah, cepat dan sedap

Emm roshar sebenarnya first time dengar and makan lemang segera dari NONA ni hehe..last raya puasa oficemate roshar buat open house..time tu la roshar rasa and terus tersuka lemang segera ni..rasa dia ok la bagi roshar walaupun xla selemak dan seenak lemang bakar original kan hehe..emm pasni senang la bleh la roshar try masak kalau teringin nak makan lemang..

So masa hari raya haji haritu roshar decide nak masak lemang segera ni..emm tapi puas roshar cari kat mydin, aeon big, tesco semua takda jual lemang segera ni..hurmmm keciwa la plak huhu..bukan apa roshar sebenarnya cari menu yang senang dan cepat nak masak huhu..kebetulan plak raya haji raya umah mak mertua lagi..lagi la roshar nak cari menu yang simple dan cepat haha..nasibla mak mertua roshar kan dapat menantu macam roshar kalau bleh semua nak yang segera dan senang jer..al maklumla skill masak terlebih ahaha..
At last kawan roshar tolong belikan kat pasaraya Hero Sg. Besi..tqvm la pada kawan roshar tu hehe..then petang sebelum …

Suku Suku Separuh Amalan Pinggan Sihat Malaysia

Mesti tertanya-tanya kan apala yang suku suku separuh nya tu hehe..suku suku separuh tu adalah untuk sajian atau pinggan sihat Malaysia dimana:
i) Suku        : Nasi, mee, roti, bijirin, produk bijirin dan ubi ii)Suku ke II: Ikan, Ayam, Daging dan kekacang iii)Separuh   : Buah-buahan dan sayur-sayuran
Bila tengok gambar macam ni rasanya lagi senang kita faham dan nak amalkan kan....jomm sama-sama amalkan makan secara sihat dengan cara pinggan sihat malaysia suku-suku separuh ni untuk memastikan  kesihatan yang lebih berkualiti..
Dengan kecanggihan teknologi dan kemajuan IT, kadar kalori makanan yang kita makan sehari-hari boleh diketahui degan application MyNutriApss: MyNutriDiari dimana kita boleh download di Google Play atau App Store tau..rasanya ramai lagi yang tak tahu tentang application ni..so boleh la download nanti..

Mini Pavlova

Tadaaa my mini pavlova all time favourite!selalu roshar buat yang besar..sesekali bila mood rajin datang jadila mini pavlova ni..roshar still guna resepi yang sama dari blog cahayacintaku ni..roshar memang suka tengok resepi dari blog cahayacintaku ni like cheese cake and etc.





Yummmy!