Showing posts with label suka-suka. Show all posts
Showing posts with label suka-suka. Show all posts

Thursday, February 16, 2017

Cendol sedap di Suria Mall Putrajaya

Last 2 days, roshar pergi Hero kat presint 3 nak cari strawberry untuk my mini pavlova..after dah settle kat Hero, alang-alang dah kat situ roshar sesaja masuk Suria Mall..Suria Mall ni baru lagi bukak, so saja la nak usha-usha apa yang menarik kat situ..sebelum ni dengar member cerita jer..emm pusing punya pusing, not bad agak menarik dah ada jom bali, foodcourt, caring pharmacy, toy r us, nasi kandar lawood, butik baju pun ada tapi banyak lagi la kedai yang tak bukak la..

Dalam banyak-banyak tu, roshar tertarik dengan kedai yang jual cendol, tapi roshar lupa plak nama kedai tu huhu..emm ada banyak choice jugak la cendol, ada cendol pulut, cendol durian, cendol kacang..makanan plak ada laksa johor, laksa utara, mee kari, mee bandung, set nasi dan lauk pun ada..masa roshar sampai tu memang peak hours la, beratur panjang gila kot..tapi cendol punya pasal redah jela..

cendolsedap.jpg

Cendol dia memang sedap bagi roshar, cuma mee kari tu kuah dia agak pekat..roshar suka kuah yang cair hehe..

Yang stay area Putrajaya atau berdekatan boleh la ke Suria Mall, Precint 3 untuk cuba cendol sedap ni hehe..jadi port jalan-jalan cuci mata baru kami la pasni hehe..

Friday, February 03, 2017

Balik Kampung dan remis

Cuti hari raya Cina hari tu kteorang balik kampung, both kampung marang and kemamang hehe..kebetulan nak jadi rezeki dah lama sebenarnya kteorang tak cari remis..saja gatal pergi main air, sekali tengok ada remis..so ape lagi cepat-cepat la roshar ambik, dah ambik satu makin banyak pulak huhu..sudahnya dapat banyak jugak la..mak roshar siap masak gulai and bekalkan kteorang time nak balik sini..kteorang singgah rnr temerloh my habib belikan nasi + ikan patin tempoyak dan makan dengan gulai remis..memang marvellous!

remis.jpg
 Ni la rupa remis..

amanimainpasir.jpg
Ini budak dah comot excited main pasir huhu..maklumla sesekali jumpa pasir pantai huhu..

Friday, January 20, 2017

Souvenir dari Segmen Bloglist Jan - Feb 2017



souvenirbloglist.jpg

Join Segmen Bloglist Jan-Feb 2017 haritu., dapat souvenir dari blogger notashalimar..terima kasih kak shalimar ^-^

Tuesday, December 27, 2016

Idea saving of water



Ade ke orang sanggup buat macam ni??hahaha..sekadar joke di petang-petang hari yang sangat boring ni..my boss and officemate ramai sambung cuti lagi..adoyaiii jelousnya..walaupun dah bercuti 3 hari tapi rasa nak sambung cuti lagi haha..walaupun just lepak kat rumah and tak pergi mana-mana tapi dapat habiskan masa bersama suami tercinta dan my pengarang jantung Amani Humaira, bahagianya tuhan jer tahu..melayan karenah dia dengan mulut potpetpotpet tak berhenti tu memang tak kering gusi dibuatnya..ada je keletah dia yang mencuit hati kteorang..amani ooo amani..hargailah setiap saat yang ada dan akan datang sebabnya kita dah tak boleh revise balik dah masa yang telah berlalu kan..

Hargailah masa lapang yang kita ada, di isi dengan perkara-perkara yang bermanfaat untuk diri dan keluarga sebelum datangnya masa sempit..

Sempatla jugak bawak amani ke Farm in the City weekend baru ni..nanti kita cerita di next entry..sekian untuk hari ni hehe..

Balm bayi Tasneem Naturel inspired by nature

Kit Emergency Set Berminat boleh whatsApp www.wasap.my/60199672076 Boleh juga ke FB page : www.facebook.com/ahbalmtas...