Showing posts with label Jalan-Jalan. Show all posts
Showing posts with label Jalan-Jalan. Show all posts

Friday, September 23, 2016

Santai petang di Monumen Alaf Baru

Sejak dua menjak ni, dah jadi rutin kami bawak amani jalan-jalan santai-santai every weekend kat taman sekitar putrajaya ni..selalunya taman wetland or astaka morroco jadi port kami, kali ni jalan-jalan kat Monumen Alaf Baru kat presint 2 tu..menarik jugak la kat situ, petang-petang ramai jer orang..kat situ ada Restoran Umai tapi roshar tak pernah try lagi makan kat situ..next time lak roshar try hehe..

Memang seronok la tengok amani bebas berlari-lari ke sana sini..pastu bagi ikan makan..kteorang memang make sure bawak roti or biskut ke apa as long ada benda untuk bagi ikan makan hehe..amani memang seronok sangat kalau dapat bagi ikan-ikan tu makan..selagi tak dia tak puas jangan harap dapat ajak dia balik ok hehe..

monumenalafbaru.jpg
 Kalau suruh peace camtu la rupa peace dia huhu..boleh laa..


monumenalafbaru.jpg
  Posing dah macam nak menari ballet plak..amani ooo amani..


monumenalafbaru.jpg
Perasan tak dari baju, seluar sampai ke kasut pink haha..since kecik memang pink menjadi pilihan hati hehe..



Wednesday, April 20, 2016

Tambang rendah Air Asia

Tambang rendah Air Asia datang lagi!!layari www.airasia.com sekarang..promosi sehingga 24 April 2016 ke pelbagai destinasi menarik dari KLIA2, tinggal empat hari lagi..price from RM39 only!roshar pun tengah usha-usha ni hehe..planning nak ke Langkawi tapi hajat tak sampai-sampai lagi hehe..so jomm grab the chance..

airasia.jpg

Monday, March 07, 2016

Short Holliday di Gold Coast Morib International Resort

Sebenarnya ni story tahun lepas tapi nya asyik postpone je nak share hehe..end of last year akhirnya dapat jugak kteorang bawak amani holliday walau pun dekat je dari rumah hehe..takpe la amani lain kali mak & babah bawak amani jalan2 jauh skit yeh hehe..lepas duk usha2 kat booking.com & agoda tengok price dia lebih kurang je so roshar book direct je ngan gold coast lagi pun sebab kteorang nak pergi last minit..tapi memang rugi la tak beli & plan awal2..sekarang ni kat Groupon ade promosi Gold Coast, RM93 tak silap roshar..soo sesapa ade plan nak g Gold Coast cepat2 grab kat Groupon yeh jangan jadi macam kami rugi hehe..
goldcoastmorib.jpg
Sebabkan Gold Coast tu lebih kurang sejam lebih je dari rumah roshar, so lepas lunch dalam pukul 1 lebih baru kteorang gerak dari rumah..puas gak la duk mengoogle map &waze bukan apa takut tersesat jer..tumtamtumtam pukul 2 lebih baru kteorang sampai..sampai2 je tengok parking sume penuh 2 kali jugak la kteorang pusing @ last kteorang park je dekat depan lobi tu..husband roshar g check in, roshar siap pesan kat husband kalau bleh mintak bilik yang seaview tau hehe...punya la nak bilik seaview coz seronok skit bagi amani tengok pemandangan laut & water park kat bawah tu..

Plan asal lepas check in terus nak bawak amani main air at last sebabkan xde parking  kteorang decide pergi jalan2 kat pantai morib..bukan main excited amani main layang2 & buih sabun abah dia belikan hehe...dah puas melayan si amani main rasa lapar la pulak kan so kteorang makan kat kedai kat ctu je, makanan dia not bad la sedap then kteorang beli sotong goreng tepung ala2 ayam goreng uncle bob tu..sangattt sedapp!teringat2 sampai sekarang nyummm..

goldcoastmorib.jpg
Nasi goreng kampung & ABC sedap..gambar sotong tu tak de la plak tak sempat snap huhu..
Lebih kurang pukul 6 lebih baru kteorang balik hotel semula..betul la review blogger lain lantai nak pergi ke lif tu agak licin coz orang keluar masuk pool kan..masuk je bilik terus roshar telek & cek satu2 haha sebab dah baca review sebelum tu macam2 story..yang 1st xde kettle, 2nd takda air huwwaaa.. camne kteorang nak mandi dah la memang lencun peluh time tu huhu..agak frust & hot la terus je kol front desk nasib baik tak sampai 10 minit air dah ada tapi sangat slow..cuma kettle la sampai tengah malam baru dapat  sampai 3 4 kali jugak la kol..lastnya kteorang beli je air panas kat kedai runcit tu sebabnya amani dah nangis2 nak susu..roshar memang x bawak thermos coz bajet biasa kat hotel ada je kettle kan..

goldcoastmorib.jpg
View petang masa kteorang mula2 sampai tu..tengok view tu sambil ambik angin kat balkoni tu lupa jap pasal  takda air tu huhu..

goldcoastmorib.jpg
Ni plak view pagi tu, dah tak sabar budak kecik tu nak main air..

goldcoastmorib.jpg
Ni la dia budak yang tak sabar nak mandi.. bila mak snap pic dia siap tutup mulut,sangat sopan hehe..

goldcoastmorib.jpg
Anak manja babah with her babah..

 Pagi2 celik2 jer mata amani terus ajak mandi sabo jela..sebenarnya dia nak berendam dalam tab tu nasib babah dia dah buka air kat tab tu awal2 sebabnya air dia slow sangat..dah berendam kat tab puas plak pujuk dia nak ajak turun makan & sambung main air kat bawah plak..sebelum main kteorang g ngisi perut dlu kat cafe..cafe kat dalam dah penuh so kteorang breakfast kat luar dalam khemah..terpaksa la kteorang jalan jauh..makanan dia tak banyak choice rasanya lagi best hotel2 yang bias2 tu hehe..sesampai je kat bawah tu bleh plak dia menangis tak tau la kenapa dia antara dia takut tengok air ke takut tengok orang ramai..sabar jela anak babah ni..tengok la gambar kat bawah ni die peluk abahnya punya la kuat huhuhu..

goldcoastmorib.jpg


goldcoastmorib.jpg
Ada jugak gambar family walaupun amani tengok tempat lain..sejak2 besar ni memang susah nak ambik pic  dia elok2..
goldcoastmorib.jpg
Budak menangis tengok air & takut orang ramai sangat haha..
 Overall bercuti kat cni so so jela, banyak yang tak memuaskan hati kami..1st pasal kettle, 2nd air takda & slow and also makanan dia...as a fiew blogger said before..kalau nak pergi stay kat sna lagi mungkin tak la maybe just pergi waterpark dia ok kot..apa pun dapat bawak amani jalan2 ok la kan..next time kita jalan2 lagi yeh amani..hopefully pihak hotel dapat improve la service dorang in future,  room service &  makanan dia..

Friday, January 08, 2016

Jalan-Jalan at IoI City Mall

Aritu kteorang bawak amani jalan2 kat ioi city mall..selain alamanda destinasi kami ke ioi jela skrg ni coz ioi yang terdekat ngan umah kami huhu..weekend selalunya kteorang akan bawak amani jalan2 coz bukan ape kesian kat dia..weekdays satu hari dia kat taska, lagi pun sekarang dia dah pandai ajak jalan huhu..'mak jomm jalan!kedek2 sambil ambik kasut'..huhu camtu la dia sekarang sejak dah besar ni..kadang gelak sorang2 layan karenah & dia bercakap potpetpotpet..

amani.jpg
Jalan2 round2 last sampai kat depan Homepro tu ada Lovely Lace buka booth kat tengah tu..apa lagi amani terus grab bear tu..

amani.jpg
Puas kteorang mujuk dia letak balik huhu..bukan tak nak beli tapi sebab pikirkan kat rumah tu dah banyak bear & mainan..amani ooh amani..

amani.jpg
Last tu abah dia bawak naik menda alah ni..roshar tak ingat dah brapa harga dia berapa minit je pun pusing..

amani&bebear.jpg
Suke sangat dia ngan panda ni...
Sekarang dah bleh wat kawan dah huhu..macam tak caya je kan..aritu babah dia usik dia, then dia cakap "babah!janganla"..babah dia usik lagi, then dia cakap "babah!noo!" hahahha bukan main marah dia..alhamdulillah dia cakap tak pelat, cuma kadang2 ada lagi yang tak clear dia cakap...

Balm bayi Tasneem Naturel inspired by nature

Kit Emergency Set Berminat boleh whatsApp www.wasap.my/60199672076 Boleh juga ke FB page : www.facebook.com/ahbalmtas...