Showing posts with label DIY. Show all posts
Showing posts with label DIY. Show all posts

Monday, May 23, 2016

Chrocet Phone Case

chrocet.jpg

Cantikkan chrocet phone case ni..pinky coz pink is my feveret color haha..offismate roshar yang buat ni, RM5 jer dia ambik murahkan..roshar nak yang simple jer as long as my phone ada casing..sesapa yang berminat nak tempah boleh la follow ig dia: nurisya257..

Thursday, April 07, 2016

Do it yourself Veil

Phewww...penatnya...actually roshar baru balik dari kedai Syarikat Reben huhu....niway lately roshar asyik duk ulang alik gi kedai Syarikat Reben ni & Semua House angkut itu  ini untuk persiapan kahwin..selalunya kalau roshar g situ bertemankan someone kadang kakak roshar & Mrs Lee Jun Kee tak pun encik tunang but arini rosharg sorang2..macam pelik & tak best sebenarnya kalau beli barang2 kahwin ni sorang coz tak bleh tanya pendapat.biasa kalau tengok barang2 cantik2 rambang mata dibuatnya..kalau roshar dah terdesak sangat staff kedai tula jadi mangsa roshar pilihkan warna or material yang sesuai huhu...

Panjang plak story mukadimah roshar hehe...apakah kaitannya dengan 'Do It Yourself' ek??Sebenarnya tadi roshar g Syarikat Reben tu untuk beli net & lace untuk diy veil nikah nanti...masa mula2 dulu roshar dalam dilema wether nak beli or buat sendiri veil ni...after roshar dah puas pikir, jalan2 cuci mata kat sekitar jalan tar tu & also jelajah dari blog ke blog at last roshar decide better buat sendiri je veil coz lagi murah & puas hati InsyaAllah...So veil kosong dah ready untuk dijahit lace & manik untuk cantik kan lagi veil roshar tu:-) nanti after veil tu dah siap roshar uploadkan gambar...

~Sumber Inspirasi untuk buat veil~


diyveil.jpg
~Inspirasi Veil~

~Kos untuk Veil aku~
  1. Kain Net lembut ~ RM11 (RM5.50 x 2m)
  2. Lace                  ~ RM18 (RM9.00 x 2m)
  3. Manik                ~ RM10
                          Total = RM39.00

Next cerita pasal konsep DIY sesuai dengan tajuk kat atas tu hehe..before this roshar pikir beli barang siap lagi senang dari buat sendiri coz tak payah nak susah2,keluarkan duit & barang dah ready..tapi bila rosahr start try buat sendiri persiapan masa tunang dulu baru la roshar faham kenapa sekarang ramai orang lagi suka buat sendiri dari beli yang dah siap..pendapat roshar la kan bila kita buat sendiri sume tu first kita bleh reduce kos..tau2 jela kan kalau barang yang dah siap ni  memang cantik tapi harga pun cantik jugak..bagi roshar kalau kita buat sendiri ni secara tak langsung buatkan kita lagi kreatif & cuba sesuatu yang baru,otak pun berkembang la sikitkan coz selalu nak kena fikir & cari idea baru...Dan yang paling penting bagi roshar rasa seronok sangat & rasa  puas bila tengok hasil dari usaha & hasil kerja tangan sendiri untuk hari bahagia dalam hidup kita..walaupun bagi orang lain yang tengok mungkin cakap tak cantik or whatever la kan:-)its like hadiah dari kita untuk pasangan dalam meraikan hari yang paling bahagia sekali dalam hidup diri & pasangan.. ..


pelamin-tunang.jpg
~Hasil DIY pelamin aku untuk Majlis Pertunangan kami 02.06.2012~

veil.jpg
Inila dia hasil diy veil roshar..


veil2.jpg
Rasa puas sebab pakai veil hasil diy dan manik kat baju tu pun roshar jahit sendiri..




Balm bayi Tasneem Naturel inspired by nature

Kit Emergency Set Berminat boleh whatsApp www.wasap.my/60199672076 Boleh juga ke FB page : www.facebook.com/ahbalmtas...