Monday, November 20, 2017

Tiada lagi sembelit dengan Balm TummyTime Tasneem Naturel


tasneem naturel baby balm


Haii..roshar nak continue story pasal our afeeya hasya..lepas minum susu similac dengan rumusan khas tu dalam 2 minggu camtu afeeya start susah berak..pernah sampai 3 hari dia tak berak..bila kita campurkan bf dengan susu formula ni la risiko dia sembelit..

afeeyahasya


Masa little afeeya kuning tinggi hari tu, doktor suruh top up susu formula coz of berat dia turun dan doktor cakap mungkin susu bf je tak cukup..sebolehnya roshar nak fully bf afeeya tapi demi afeeya mak turutkan janji berat afeeya bertambah, kuning turun cepat dan afeeya boleh discaj..so babah beli susu Similac Rumusan Khas untuk baby kurang berat badan..1 week mula-mula bagi susu Similac tu berak dia ok lagi lepas minggu ke 2 tu baru afeeya start berak 2-3 hari sekali..

Afeeya asyik merengek jer macam serba tak kena, kesian tengok dia..kadang-kadang bf pun xnak asyik nak beriba jer..babah terpaksa beli lactul ubat picit kat bontot tu utk tolong afeeya bagi mudah berak..bayangkan la baby sembelit even kita yang dewasa ni pun seksa rasa kalau kena sembelit kan..

afeeyahasya



Roshar pun cuba sapu Balm Tummy Time Tasneem Naturel dekat perut afeeya dan kaki afeeya, alhamdulillah dengan izinNya terus berkesan esoknya tu..sampai bocor-bocor afeeya pupu huhu..the next day pun sama lawas &  penuh pampers ..dia pun nampak happy jer lepas dah membuang kan..alhamdulillah nampak serasi balm Tasneem Natural ni dengan afeeya..so takyah risau lagi dah jumpa produk yang serasi kan..


afeeyahasya



A few days ni plak afeeya selsema & nampak susah nak nafas..roshar terus sapukan balm Coughflu Rub kat dada, leher, tulang belakang & kaki afeeya..alhamdulillah terus nampak kesan dia, keluar hingus dia pastu nafas pun nampak elok dah..kalau tak dia asyik meragam sebab tak selesa kan..

Terdapat 4 jenis balm yang dikeluarkan oleh Tasneem Natural iaitu:


Tummy Time

tasneem naturel baby balm 
  • Membantu membuang angin dalam perut 
  • Melegakan perut sebu serta kembung..


Cara guna: Sapu pada perut dan tapak kaki


Ramuan :  Fennel, Ginger, Wild mint, Tangerine, Patchouli, Lemongrass, Anise, Juniper

Calm Time


tasneem naturel baby balm

  • Memberi keselesaan kepada bayi
  • Membantu anak lebih tenang 
  • Mengurangkan keletihan dan tekanan kepada bayi
Cara guna: Sapu pada nadi, belakang telinga, tulang belakang, pergelangan tangan dan tapak                            kaki

Ramuan: Lavender, Naval orange, Tangerine,Geranium, Marjoram, Frankinsense,                                           Bergamot, Chamomile


Sleep Time

tasneem naturel baby balm
  • Membantu membaiki kualiti tidur , anak bangun dalam keadaan ceria
  • Membantu anak supaya mudah tidur lena

Cara guna : Sapu pada nadi, belakang telinga, tulang belakang, pergelangan tangan dan tapak                               kaki

Ramuan: Cedar, Vetiyer, Roman chamomile, Sweet orange, Marjoram, Targerine fruit fermet,                             Ylang ylang




Coughflu Rub

tasneem naturel baby balm
  • Membantu kurangkan selsema dan mencairkan kahak
  • Membantu melegakan asma
  • Mengurangkan suhu ketika demam

Cara guna: Sapu pada hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki dan dada

Ramuan: Lemon, Sweet orange, Eucalyptus, Cypress,Tea Tree


Kesimpulannya, Tasneem Naturel Baby Balm ini sangat disyorkan kepada semua kerana produk Tasneem Naturel ni bukan sahaja boleh digunakan untuk bayi malahan orang dewasa juga.  Selain itu, Tasneem Natural Baby Balm adalah produk yang berasaskan bahan semula jadi dan 100% semulajadi  dan 100% pati minyak (Essential Oil)  yang asli.   Harga bagi sebotol Tasneem Naturel Baby Balm RM49 (SM) / RM 52 (SS) dengan berat 18g.

Antara testimoni dari pelanggan yang pernah menggunakan Tasneem Naturel Baby Balm ni..


tasneem naturel baby balm

tasneem naturel baby balm


tasneem naturel baby balm


Untuk dapatkan produk Tasneem Naturel Baby Balm ni boleh la order di:  



TASNEEM NATUREL NETWORK
15-1, JALAN PUTRA KAJANG, TAMAN PUTRA KAJANG,
43000 KAJANG, SELANGOR
HOTLINE: 011-20964665 (ORDER) , 010-8453469 (DAFTAR AGEN & STOKIS)

IG: TASNEEM NATUREL (OFFICIAL HQ)

FB : TASNEEM NATUREL HQ

www.tasneemnaturel.com



4 comments:

Julia Tarmidi said...

Salam singgah dan follow :)

http://www.akuseorangtraveler.com/

roshar amani said...

tq julia tarmidi sudi singgah & follow..

Shikin Razali said...

Balm nie memang sedap baunya.. =)

roshar amani said...

Yup betul tu sis Syikin Razali😊

Post a Comment