Skip to main content

Tiada lagi sembelit dengan Balm TummyTime Tasneem Naturel


tasneem naturel baby balm


Haii..roshar nak continue story pasal our afeeya hasya..lepas minum susu similac dengan rumusan khas tu dalam 2 minggu camtu afeeya start susah berak..pernah sampai 3 hari dia tak berak..bila kita campurkan bf dengan susu formula ni la risiko dia sembelit..

afeeyahasya


Masa little afeeya kuning tinggi hari tu, doktor suruh top up susu formula coz of berat dia turun dan doktor cakap mungkin susu bf je tak cukup..sebolehnya roshar nak fully bf afeeya tapi demi afeeya mak turutkan janji berat afeeya bertambah, kuning turun cepat dan afeeya boleh discaj..so babah beli susu Similac Rumusan Khas untuk baby kurang berat badan..1 week mula-mula bagi susu Similac tu berak dia ok lagi lepas minggu ke 2 tu baru afeeya start berak 2-3 hari sekali..

Afeeya asyik merengek jer macam serba tak kena, kesian tengok dia..kadang-kadang bf pun xnak asyik nak beriba jer..babah terpaksa beli lactul ubat picit kat bontot tu utk tolong afeeya bagi mudah berak..bayangkan la baby sembelit even kita yang dewasa ni pun seksa rasa kalau kena sembelit kan..

afeeyahasya



Roshar pun cuba sapu Balm Tummy Time Tasneem Naturel dekat perut afeeya dan kaki afeeya, alhamdulillah dengan izinNya terus berkesan esoknya tu..sampai bocor-bocor afeeya pupu huhu..the next day pun sama lawas &  penuh pampers ..dia pun nampak happy jer lepas dah membuang kan..alhamdulillah nampak serasi balm Tasneem Natural ni dengan afeeya..so takyah risau lagi dah jumpa produk yang serasi kan..


afeeyahasya



A few days ni plak afeeya selsema & nampak susah nak nafas..roshar terus sapukan balm Coughflu Rub kat dada, leher, tulang belakang & kaki afeeya..alhamdulillah terus nampak kesan dia, keluar hingus dia pastu nafas pun nampak elok dah..kalau tak dia asyik meragam sebab tak selesa kan..

Terdapat 4 jenis balm yang dikeluarkan oleh Tasneem Natural iaitu:


Tummy Time

tasneem naturel baby balm 
  • Membantu membuang angin dalam perut 
  • Melegakan perut sebu serta kembung..


Cara guna: Sapu pada perut dan tapak kaki


Ramuan :  Fennel, Ginger, Wild mint, Tangerine, Patchouli, Lemongrass, Anise, Juniper

Calm Time


tasneem naturel baby balm

  • Memberi keselesaan kepada bayi
  • Membantu anak lebih tenang 
  • Mengurangkan keletihan dan tekanan kepada bayi
Cara guna: Sapu pada nadi, belakang telinga, tulang belakang, pergelangan tangan dan tapak                            kaki

Ramuan: Lavender, Naval orange, Tangerine,Geranium, Marjoram, Frankinsense,                                           Bergamot, Chamomile


Sleep Time

tasneem naturel baby balm
  • Membantu membaiki kualiti tidur , anak bangun dalam keadaan ceria
  • Membantu anak supaya mudah tidur lena

Cara guna : Sapu pada nadi, belakang telinga, tulang belakang, pergelangan tangan dan tapak                               kaki

Ramuan: Cedar, Vetiyer, Roman chamomile, Sweet orange, Marjoram, Targerine fruit fermet,                             Ylang ylang




Coughflu Rub

tasneem naturel baby balm
  • Membantu kurangkan selsema dan mencairkan kahak
  • Membantu melegakan asma
  • Mengurangkan suhu ketika demam

Cara guna: Sapu pada hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki dan dada

Ramuan: Lemon, Sweet orange, Eucalyptus, Cypress,Tea Tree


Kesimpulannya, Tasneem Naturel Baby Balm ini sangat disyorkan kepada semua kerana produk Tasneem Naturel ni bukan sahaja boleh digunakan untuk bayi malahan orang dewasa juga.  Selain itu, Tasneem Natural Baby Balm adalah produk yang berasaskan bahan semula jadi dan 100% semulajadi  dan 100% pati minyak (Essential Oil)  yang asli.   Harga bagi sebotol Tasneem Naturel Baby Balm RM49 (SM) / RM 52 (SS) dengan berat 18g.

Antara testimoni dari pelanggan yang pernah menggunakan Tasneem Naturel Baby Balm ni..


tasneem naturel baby balm

tasneem naturel baby balm


tasneem naturel baby balm


Untuk dapatkan produk Tasneem Naturel Baby Balm ni boleh la order di:  



TASNEEM NATUREL NETWORK
15-1, JALAN PUTRA KAJANG, TAMAN PUTRA KAJANG,
43000 KAJANG, SELANGOR
HOTLINE: 011-20964665 (ORDER) , 010-8453469 (DAFTAR AGEN & STOKIS)

IG: TASNEEM NATUREL (OFFICIAL HQ)

FB : TASNEEM NATUREL HQ

www.tasneemnaturel.com



Comments

Julia Tarmidi said…
Salam singgah dan follow :)

http://www.akuseorangtraveler.com/
roshar amani said…
tq julia tarmidi sudi singgah & follow..
Shikin Razali said…
Balm nie memang sedap baunya.. =)
roshar amani said…
Yup betul tu sis Syikin Razali😊
betul.. sapu kat tapak kaki then urut2 sket.. dahla bau oren wangi.
insyallah esok tu ehehe pegi toilet.

Popular posts from this blog

Lemang segera dari Nona mudah, cepat dan sedap

Emm roshar sebenarnya first time dengar and makan lemang segera dari NONA ni hehe..last raya puasa oficemate roshar buat open house..time tu la roshar rasa and terus tersuka lemang segera ni..rasa dia ok la bagi roshar walaupun xla selemak dan seenak lemang bakar original kan hehe..emm pasni senang la bleh la roshar try masak kalau teringin nak makan lemang..

So masa hari raya haji haritu roshar decide nak masak lemang segera ni..emm tapi puas roshar cari kat mydin, aeon big, tesco semua takda jual lemang segera ni..hurmmm keciwa la plak huhu..bukan apa roshar sebenarnya cari menu yang senang dan cepat nak masak huhu..kebetulan plak raya haji raya umah mak mertua lagi..lagi la roshar nak cari menu yang simple dan cepat haha..nasibla mak mertua roshar kan dapat menantu macam roshar kalau bleh semua nak yang segera dan senang jer..al maklumla skill masak terlebih ahaha..
At last kawan roshar tolong belikan kat pasaraya Hero Sg. Besi..tqvm la pada kawan roshar tu hehe..then petang sebelum …

Suku Suku Separuh Amalan Pinggan Sihat Malaysia

Mesti tertanya-tanya kan apala yang suku suku separuh nya tu hehe..suku suku separuh tu adalah untuk sajian atau pinggan sihat Malaysia dimana:
i) Suku        : Nasi, mee, roti, bijirin, produk bijirin dan ubi ii)Suku ke II: Ikan, Ayam, Daging dan kekacang iii)Separuh   : Buah-buahan dan sayur-sayuran
Bila tengok gambar macam ni rasanya lagi senang kita faham dan nak amalkan kan....jomm sama-sama amalkan makan secara sihat dengan cara pinggan sihat malaysia suku-suku separuh ni untuk memastikan  kesihatan yang lebih berkualiti..
Dengan kecanggihan teknologi dan kemajuan IT, kadar kalori makanan yang kita makan sehari-hari boleh diketahui degan application MyNutriApss: MyNutriDiari dimana kita boleh download di Google Play atau App Store tau..rasanya ramai lagi yang tak tahu tentang application ni..so boleh la download nanti..

Mini Pavlova

Tadaaa my mini pavlova all time favourite!selalu roshar buat yang besar..sesekali bila mood rajin datang jadila mini pavlova ni..roshar still guna resepi yang sama dari blog cahayacintaku ni..roshar memang suka tengok resepi dari blog cahayacintaku ni like cheese cake and etc.





Yummmy!