Sejak dua menjak ni roshar makin suka plak makan blueberry chesee tart ni..kalau beli emm rasa macam tak puas lak makan..ape lagi terus cari resepi blueberry chesee tart kat encik google..search2 puanya search roshar pilih resepi dari blog ni
http://sariyusa.blogspot.my..gebu2 gebas chesee tart dia gerammm je roshar tengok haha..kebetulan cream chesee dah ada dalam fridge just cari shell dia jela..emm nak wat shell dia tu macam malas la pulak hehe..then roshar beli je ready made shell dia kat Yummie Bakery, Bangi..hari Jumaat gov kan rehat lama amani plak takda time tu memang sesuai sangat la nak membaking hehe..tubtabtubtab roshar bersilat sorang2 kat dapur siap la roshar punya blueberry chesee tart..yeayyy!menjadi tapi tak la segebu yang sariyusa punya hehe tapi ok la kan puas hati makan..amani pun suka makan just my habibi jela dia memang tak suka chesee2 ni hehe..
|
rosHaramani blueberry chesee tart nama dia haha..emm not bad la kan rupe dia hehe..
| | | |
|
|
|
|
|
| | | | | |
|
|
|
|
| Tentang rahsia ketembaman krim cheese tart itu pula rasanya telahpun
diberitahu oleh Kak Azita Zain iaitu jangan putar krim keju pada suhu
bilik. Sebaiknya putar krim keju antara 30 hingga 45 minit selepas ia
dikeluarkan dari peti sejuk. Telur pula mestilah segar dan seeloknya
dari peti sejuk. |
| | | | | | | | | | |
No comments:
Post a Comment