Friday, December 30, 2016

Dapatkan free pouch di Hermo

hermo.jpg

Jommm sign up Hermo sekarang utk dapatkan Hermazing Pouch yang cantik tu..selagi stok masih ada yeh..so sign up sekarang and grab discount up to 90% + special deals!

Bayaran Khas bagi Kakitangan Awam 2017

bonus2017.jpg

Bagi kakitangan awam especially yang ada anak-anak nak daftar sekolah, bayaran khas ni memang ditunggu-tunggu di hujung tahun..sedikit sebanyak dapat la membantu ibu bapa dalam menguruskan persekolahan anak-anak dan para pesara dengan kos hidup yang sangat tinggi sekarang ni kan..pemberian khas ini akan di bayar pada 3 Januari 2017 nanti..

Tuesday, December 27, 2016

Idea saving of water



Ade ke orang sanggup buat macam ni??hahaha..sekadar joke di petang-petang hari yang sangat boring ni..my boss and officemate ramai sambung cuti lagi..adoyaiii jelousnya..walaupun dah bercuti 3 hari tapi rasa nak sambung cuti lagi haha..walaupun just lepak kat rumah and tak pergi mana-mana tapi dapat habiskan masa bersama suami tercinta dan my pengarang jantung Amani Humaira, bahagianya tuhan jer tahu..melayan karenah dia dengan mulut potpetpotpet tak berhenti tu memang tak kering gusi dibuatnya..ada je keletah dia yang mencuit hati kteorang..amani ooo amani..hargailah setiap saat yang ada dan akan datang sebabnya kita dah tak boleh revise balik dah masa yang telah berlalu kan..

Hargailah masa lapang yang kita ada, di isi dengan perkara-perkara yang bermanfaat untuk diri dan keluarga sebelum datangnya masa sempit..

Sempatla jugak bawak amani ke Farm in the City weekend baru ni..nanti kita cerita di next entry..sekian untuk hari ni hehe..

Thursday, December 22, 2016

Segmen Bloglist 2017 SheilaInspire Dot Com


blogslist.jpg




Tarikh Mula 20 Disember 2016
Tarikh Akhir 27 Disember 2016

Penutupan jalan sempena Festival Lampu Putrajaya 2016


festivallampu.jpg

festivallampu2.jpg

Siaran Ulangan OST Suri Hati Mr. Pilot

shmp.jpg

Walaupun dah kali ke berapa tengok siaran ulangan, tapi tetap jugak nak tengok lagi dan lagi..penagan Ejaz Fakhri dan Warda Erina haha..dulu masa Suri Hati Mr. Pilot ni tengah famous roshar takde la follow sangat..but sekarang ni suka plak tengok haha..sekarang OST Suri Hati Mr. Pilot ni ditayangkan semula di Astro Ria, pukul 7.00 - 8.00 malam..sesapa yang tak boleh move on lagi dari cerita ni macam roshar jangan lupa tengok hehe..

Nasib baik amani dah faham mak dia, bila cerita ni start dia pun join tengok sekali..siap ambik susu dia & baring haha..amani ooo amani..kalau my habib balik awal dia pun terjebak sama..sekarang ni roshar follow drama Isteri Tuan Ikhsan pulak..adoiii lepas satu satu kan..

Kaedah menyimpan wang yang betul


carasaving.jpg


Rancang cuti 2017

plannercuti2017.jpg



SEGMEN: blogwalking CUTI SEKOLAH bersama cikgu ayu


ayuinsyirah.jpg

Jom join SEGMEN: blogwalking CUTI SEKOLAH bersama cikgu ayu ni..

Wednesday, December 21, 2016

New Year Giveaway by MF


Tidak lama lagi sudah hendak masuk tahun 2017.
Mya nak launch New Year Giveaway yang akan bermula hari ini,
14 Disember 2016 - 11 Januari 2017.


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Hadiah:

Grand Top Referral : RM100

Weekly Top Referral : RM20
(21hb, 28hb, 4hb)

Planner x 2 winners
Topup RM10 x 2 winners
Pouch x 2 winners

*hadiah akan diupdate dari masa ke semasa*

Bloglist Januari Tahun 2017


Nak Join Klik SINI
(Tarikh Akhir 27 Disember 2016)

Tuesday, December 20, 2016

Pertandingan Mengail Joran Buluh di Putrajaya

Untuk kaki pancing atau yang saja nak cuba-cuba nak memancing bolehla join Pertandingan Mengail Joran Buluh pada 31 Disember nanti..macam nak cuba jer hehe..dulu-dulu pernah la ikut arwah ayah pergi memancing pakai buluh ni..memang susah nak dapat ikan huhu..just tengok arwah ayah jela dapat ikan tu pun berapa ekor jer..

mengail.jpg

Jangan lupa daftar, hanya RM30/joran dengan hadiah yang agak lumayan..siapa tahu ada rezeki kan hehe..

Saturday, December 17, 2016

5 Zikir Pembuka Pintu Rezeki


zikir.jpg


Bonda Tercinta pulang dari menunaikan Umrah

Alhamdulillah bonda roshar yang tercinta telah selamat kembali dari menunaikan umrah pada hari sabtu lepas..baru sekarang nak share hehe..seronok dengar mak cerita pengalaman indah kat sana...hurmm bila la roshar dapat jejak kaki kat sana..kebetulan my habib ada family day company dia, tak dapat la roshar jemput mak..kak long & k.da jer wakilkan adik beradik yang lain jemput mak roshar...flight dari Jeddah transit kat KLIA dulu then dari KLIA ke Terengganu..

bondaumrah2.jpg


bondaumrah1.jpg


bondaumrah.jpg

Dapat jugak mak jejakkan kaki kat sana yang dah lama di idamkan..semoga mak beroleh umrah mabrur..InsyaAllah semoga mak dapat pergi tunaikan ibadah haji pulak nanti,,aamiin..



Festival Lampu Putrajaya 2016



Big Bad Wolf Datang Lagi


Big Bad Wolf tinggal dua hari jer lagi tau..yang belum pergi, jom kita serbu MIECC@ The Mines!

bigbadwolf.jpg

5 Tips Jaga Anak Demam


tipsanakdemam.jpg

Thursday, December 15, 2016

Trendy fashion di pop look collection

Pernah shopping di pop look tak..pop look antara online shopping store yang roshar suka dari dulu..roshar start beli dengan pop look dah lama dah..sekarang pop look tampil dengan pelbagai produk dan collection..Blossoms Collection II adalah collection terbaru dari pop look..

Antara produk yang roshar pernah beli kat pop look adalah dress, top dan juga handbag/clutch..sampai sekarang masih elok lagi clutch yang roshar beli kat pop look ni walaupun dah  setahun lebih kot roshar pakai..

Roshar suka beli baju, dress and lain-lain produk dari pop look ni sebab dari segi kualiti kain memang elok dan berkualiti, jahitan yang kemas.lagi satu yang roshar suka kat pop look adalah contoh measurement dia "Inna is 177cm tall and she is wearing size S", so its the one way memudahkan kita agak saiz yang sesuai dengan ketinggian kita..

poplooka.jpg

 Anda boleh tengok details measurement seperti di ini:

poplookb.jpg

Untuk yang berbadan besar, jangan risau collection pop look juga menyediakan "Cuve (Plus Size)" disediakan hingga 4XL..so even anda berbadan besar still boleh bergaya dengan pelbagai collection dari pop look ok..anda boleh pilih Curve (Plus Size) macam kat bawah ni.

poplookc.jpg
Roshar dah aim top kat bawah ni but roshar tak proceed order lagi memandangkan belum gaji..cantikkan top kat bawah ni hehe..

poplookd.jpg

poplooke.jpg

poplookf.jpg

poplookf.jpg


poplookg.jpg

Sekarang pop look dah ada Maternity Collection, so untuk mummy to be dah tak payah susah-susah cari baju maternity, Maternity Collection pop lookbanyak pilihan baju yang trendy dan cantik-cantik..masa roshar pregnant kan amani dulu susah nak cari baju maternity yang cantik-cantik..if roshar ada rezeki pregnant anak ke 2, pop look Maternity Collection mesti menjadi pilihan roshar nanti hehe..


MENGENAI pop look

2009 : Dilancarkan sebagai thepoplook.com

2011 :  Dilancarkan sebagai jenama dalam esklusif  - POPPY

2012 :  thepoplook.com telah dipilih oleh SKMM sebagai salah satu kisah kejayaan Jalur Lebar 
            Malaysia.  
           Turut dianugerahkan Anugerah BEE (Anugerah Usahawan Broadband Empowered)
2013 : Kerjasama pertama dengan pereka Jovian Mandagie dan Melinda Looi disamping
           melancarkan  Koleksi Perkahwinan dan Perayaan.

2014 :  Dijenamakan semula kepada POPLOOK. Juga telah dipilih sebagai Premium E-tailer untuk 
            MyCyberSALE. Kerjasama pertama dengan jenama beg tangan tempatan terkenal iaitu 
            Sometime oleh Designers Asia.

2015 :  Launched first charity line, POPLOOK Gives Back. Launched POPLOOK Youtube Channel.  
            Chosen as Premium E-tailer for MyCyberSALE Awarded SME Top Export Award by MDEC.


Akak-akak yang tengah cari collection baju baru yang trendy bolehla ke website poplook.com dengan pelbagai collection baru seperti BLOSSOMS COLLECTION.

Jomm ke http://poplook.com/ sekarang!

Suku Suku Separuh Amalan Pinggan Sihat Malaysia

Mesti tertanya-tanya kan apala yang suku suku separuh nya tu hehe..suku suku separuh tu adalah untuk sajian atau pinggan sihat Malaysia dimana:

i) Suku        : Nasi, mee, roti, bijirin, produk bijirin dan ubi
ii)Suku ke II: Ikan, Ayam, Daging dan kekacang
iii)Separuh   : Buah-buahan dan sayur-sayuran

Bila tengok gambar macam ni rasanya lagi senang kita faham dan nak amalkan kan....jomm sama-sama amalkan makan secara sihat dengan cara pinggan sihat malaysia suku-suku separuh ni untuk memastikan  kesihatan yang lebih berkualiti..

Dengan kecanggihan teknologi dan kemajuan IT, kadar kalori makanan yang kita makan sehari-hari boleh diketahui degan application MyNutriApss: MyNutriDiari dimana kita boleh download di Google Play atau App Store tau..rasanya ramai lagi yang tak tahu tentang application ni..so boleh la download nanti..


Wednesday, December 14, 2016

Semakan keputusan peperiksaan online penolong pegawai tadbir N29


Sesiapa yang menduduki peperiksaan online bagi Penolong Pegawai Tadbir, keputusan dah keluar tau and roshar dah check..belum ada rezeki nampaknya hehe..korang camna?belum check pun roshar dah boleh agak result dia sebabnya tak boleh jawab memang mustahil la kalau berjaya kan hehe..untuk yang berjaya tahniah!



Monday, December 12, 2016

12.12 Lazada Online Revolution

12.12 Lazada Online Revolution datang lagi!
Jommm ke website Lazada sekarang jugak..Lazada Online Revolution ni bermula hari ni 12.12 until 14 Disember 2016 jer tau..

Dengan temanya "Brands For All" banyak jenama-jenama kegemaran rakyat Malaysia turut serta dalam 12.12 Lazada Online Revolution ini antaranya seperti Drypers, Philips, L'Oreal, Nestle, Samsung dan banyak lagi.

One of product yang roshr suka is Philips Bread Maker ni..untuk yang suka buat roti dan mencari bread maker apa tunggu lagi jom la grab peluang ni, enjoy discount hampir 60% untuk bread maker ni..
12.12OR.jpg

Untuk yang suka travel dari mencari travel luggage baru, bolehla dapatkan luggage dari Travel Star Japanese Style ni dengan diskaun 76% seperti gambar kat bawah ni.

12.12OR1.jpg


Rasanya perempuan memang tak dapat dipisahkan dengan kecantikan dan make up kan..wow menarik kan pic kat bawah ni.. lepas ni tak payah risau lagi nak cari warna eye shadow yang sesuai untuk attend dinner or apa je because 3 in  1 Blush Bronze and Eyeshadow Palette ni hampir semua color ada kot..sangat menarik!


Arghhh stress tengok harga handbag kat bawah ni..cantikkan?discount 78% tu dari harga asal dia RM129.00..bolehla dapatkan handbag ni sekarang,di Lazada free shipping plak tu..

12.12OR2.jpg

Kalau dah jadi mak-mak ni antara perkara utama yang sentias dalam ingatan gtu hehe pampers la especially untuk yang ada baby or anak yang  masih pakai pampers like amani..kalau roshar sendiri roshar akan cari online promosi dulu sebelum beli kat mall or kedai biasa..nak jimat la katakan hehe.. Jom rebuut 3 pack Drypers Wee Wee Dry +Drypers Drypantz 1 pack dalam satu kotak. di Flash sale Lazada  pada jam 8.00 hingga 10 malam nanti..

12.12OR3.jpg

Jangan lepaskan peluang shopping di Lazada bermula hari ni 12.12.2016 sehingga 14.12.2016 sahaja tau!dapatkan promosi yang sungguh menarik untuk keperluan seisi keluarga.

Brighten up your day with "A parcel of Joy" from Lazada sekarang jugak!

#LZDMYREVOLUTION

Sunday, December 11, 2016

Jadual Gaji Kerajaan 2017

Untuk kakitangan kerajaan dah tengok ke tarikh gaji tahun depan hehe..yela boleh la plan awal-awal nak pergi bercuti ke apa kan..yang penting gaji untuk bulan satu tu sebab dapat bonus, tapi bila dapat gaji awal ni kena plan betul-betul sebabnya takut terlebih belanja pulak kang belum sampai next gaji dah negatif..camna tu hehe..

jadualgaji2017.jpg

Monday, December 05, 2016

DC COMICS SUPER HEROES CONTEST


superheroescomic.jpg


Below are the steps to join the Week 2 contest:

2nd Weekly Giveaways is here! 3 easy steps and you might just win a DC
COMICS SUPER HEROES (RETAIL) RM50 Cash Voucher!

Step 1: Snap a photo of you in your most creative pose with your DC Comics
merchandise. (Could be bag/toy/Tshirt/or any or the merchandise from
Superman/Batman/ or any of the DC Comics characters.
Step 2: Post your photo on Instagram with hashtag #DCSuperHeroesMY and share
the post on your Facebook timeline.
*Your Instagram account and Facebook post must be set to “Public”
Step 3: Stand a chance to win the prize!
*No purchase required.

This weekly giveaways is open for submissions from 5 Dec - 11 Dec Follow
the steps above. Don’t miss out! Winners will be announced on Dec 14, 2016
#DCSuperHeroesMY

Check out more information at Pacific Licensing Studio at
https://www.facebook.com/PacificLicensingStudio

Minyak Herba Asmak penawar asma pada bayi


Anak anda menghidap asma?
Runsing mencari ubat atau penawar untuk anak anda?

Minyak Herba Asmak keluaran dari Minyak Herba Asma Mujarab Sdn. Bhd (MHAMSB) mungkin penawar yang anda cari selama ini.

Jom tengok video kat bawah dan kenali Minyak Herba Asmak.



Apakah KEISTIMEWAAN menggunakan Minyak Herba Asma yang dikenali kini dengan nama Minyak Herba Asmak (MHAM)?
  • Masa yang lama diambil untuk menjalankan R&D minyak ini agar ianya selamat dan berkesan lebih cepat.
  • Kandungan Minyak Herba Asmak lebih selamat, lebih suci, tidak overdose bahan tertentu dan tidak mengandungi bahan aktif yang tinggi.
  • Lebih mesra kulit dan peratusan alasan herba sangat rendah.
  • Lebih cepat menyerap di kulit, ramai yang mengakui keberkesanannya jauh lebih CEPAT. Ia juga berangin dan mengikut piawaian yang ditetapkan.
  • Minyak Herba Asmak bukan sahaja berkesan untuk asma, semput, lelah, batuk, kahak, selsema, gigitan serangga, luka, terkena api tetapi juga berkesan untuk sakit perut, bengkak, lenguh, buasir, sembeli, senggugut, migrain, resdung, sakit gigi, strok dan ulser.
  • Mereka yang mendapatkan Minyak Herba Asmak akan diberikan rundingan cara pakai mengikut masalah yang dihadapi dan biasanya akan dipantau oleh pengedar yang sah. Malah pelanggan digalakkan berhubung dengan pengedar yang berkenaan sama ada untuk sebarang masalah berkaitan atau berkongsi pengalaman mencuba.
  • Kami memberi jaminan kesucian dan keselamatan produk kepada pengguna.
  • Pastikan anda mendapatkan minyak dari pengedar yang sah Minyak Herba Asma Mujarab (MHAMSB) dan jika anda ragu-ragu, anda boleh meminta ID pengedar dari mereka.
  • Dapatkan minyak ini dari Pengedar sah yang mempunyai ID dari Syarikat MHAMSB. Kami ada 1300 orang pengedar di seluruh Malaysia dan menerima ratusan testimoni setiap minggu.
mham.jpg


Ok now, roshar nak kongsikan pengalaman roshar sendiri menggunakan Minyak Herba Asmak ni pada Amani..Amani memang ada semput, selalu berkahak dan kerap selsema..a few month ago, amani kena warded sebab asma dan ada jangkitan kuman kat paru-paru dia..bila amani selsema atau batuk selalunya roshar akan bagi ubat, kadang-kadang dua minggu pun belum tentu batuk dan kahak dia hilang..kalau dia semput pulak memang terpaksa la bawak dia ke klinik, kadang tu terpaksa ambik nab berulang-ulang kali dalam satu hari..

minyakherbaasmak.jpg
Ni masa amani warded hari tu..kesian amani humaira mak, tak sanggup dah rasanya kalau amani kena warded lagi..

Baru-baru ni amani selsema, batuk dan berkahak lagi..so roshar decide untuk cuba Minyak Herba Asmak ni tanpa bagi ubat kat amani..roshar sapu Minyak Herba Asmak pada peha, pelipat lutut, betis, kaki, seluruh dada dan belakang, perut, leher dan atas batang hidung amani..roshar sapu Minyak Herba Asma ni sekerap yang boleh..mula-mula tu memang amani asyik batuk jer, then roshar sapu lagi..malam pun amani tak boleh tidur sangat sebab batuk..roshar still sapu Minyak Herba Asmak ni bila amani batuk kat semua tempat yang roshar cakap tadi..

Esoknya tu, hingus keluar bukan main banyak..then bila dia batuk, keluar kahak..amani dah pandai keluarkan kahak, so lagi senang la..bila dia batuk dan kahak keluar dia akan bagi tahu..dua ke tiga hari jugak la amani macam ni..mula tu roshar macam risau jugak la takut melarat jadi semput pulak..roshar terfikir ker sebab kesan sapu Minyak Herba Asmak ni hingus dan kahak dia keluar..but roshar keep sapu Minyak Herba Asmak ni without fail..

Selepas lebih kurang seminggu, semalam roshar tengok hingus amani dah kering dan amani tak batuk-batuk lagi dah..roshar memang tak bagi amani ubat langsung tau selama guna Minyak Herba Asmak ni..alhamdulillah  Minyak Herba Asmak serasi dengan Amani dengan izin Allah..kalau amani kena gigit semut atau nyamuk pun roshar letak Minyak Herba Asmak..actually bukan amani je pakai Minyak Herba Asmak, roshar sendiri pun guna Minyak Herba Asmak tau ni especially bila lenguh-lenghuh and period pain..Minyak Herba Asmak dah tinggal sikit jer lagi ni, insyaallah roshar akan repeat order nanti hehe..

Dengan izin Allah, roshar harap amani akan sembuh sepenuhnya dari asma, insyaallah dan Minyak Herba Asmak ni jadi penawar untuk bayi atau semua yang menghidap asma..aamiin..

#1rumah1MHAM

mham.jpg


mham.jpg
Cantikkan tabung ni..nak tabung cute ni jom beli Minyak Herba Asmak!


Sekiranya berminat nak mencuba atau nak menjadi agen, boleh ke link di bawah atau hubungi terus:

Hotline HQ:019-9708897
Website rasmi syarikat: http://mham.com.my/

Website Minyak Herba Asmak:
http://penawarasma.com.my

Ig: mham.sdnbhd
https://www.instagram.com/mham.sdnbhd

Fb Page:

Penawar Asma Mujarab
https://www.facebook.com/penawarasma

Minyak Herba Asmak HQ
https://www.facebook.com/Minyak-Herba-Asmak-HQ.../



Saturday, December 03, 2016

Batik Cotton Asli Terengganu

Actually baju batik ni dah lama roshar beli duk simpan jer dalam almari..dari buruk camtu je so roshar decide nak let go if ada yang interested la..kain batik cotton ni memang original dari terengganu tau..memang best pakai kain batik cotton ni, sejuk je and selesa macam kita pakai kain batik kat rumah tu..roshar memang suka pakai kain batik cotton ni dari dulu..biasala staff gov every thursday kan kteorang kena pakai batik, so kain batik cotton asli terengganu ni memang jadi pilihan roshar la dari pakai kain sutera hehe..nak bandingkan dengan sutera harga kain batik cotton asli terengganu ni murah sikit daripada sutera..ada sepasang baju roshar tu sampai dah nipis dah kain dia sebab kerap sangat pakai hehe..roshar plak jenis kalau dah suka baju tu repeat je la pakai baju tu hehe..ada dua pasang kain batik cotton asli terengganu ni yang roshar nak let go seperti gambar kat bawah ni..

batikcotton.jpg
 Batik Cotton Asli Terengganu
4 meter
Harga: RM100.00 (include postage cost)



batikcotton2.jpg
Batik Cotton Asli Terengganu
4 meter
Harga :RM100.00 (include postage cost)

If ada yang interested message/or WhatsApp roshar di 019-9672076..

Balm bayi Tasneem Naturel inspired by nature

Kit Emergency Set Berminat boleh whatsApp www.wasap.my/60199672076 Boleh juga ke FB page : www.facebook.com/ahbalmtas...